Liūto karčiai (Hericium erinaceus) – tai vaistinis grybas, turintis daug naudingų sveikatai savybių. Tai taip pat kulinarinis grybas, priskiriamas „supermaistui“, puikiai tinkantis prie salotų, mėsos, sriubų, rizoto ir makaronų. Šis grybas šimtmečius buvo naudojamas tradicinėje kinų ir japonų medicinoje ir buvo vertinamas pirmiausia dėl jo. teigiamas poveikis žmogaus pažintiniams gebėjimams ir bendrai savijautai. Šiandien jis naudojamas dėl savo potencialo gydant neurologinius sutrikimus ir dėl savo savybių skatinti neurogenezę ir palaikyti smegenų funkciją. Be vitaminų ir mineralų, jame yra daug cheminių junginių – polisacharidų (beta-gliukanų), daugybės sterolių ir daugiau. visi, hericenonai ir erinacinai, skatinantys nervų augimo faktoriaus (NGF) gamybą smegenyse, skatinančio neuronų išlikimą ir atsinaujinimą. Dėl to jie prisideda prie pažinimo funkcijų ir smegenų efektyvumo gerinimo. Jis žymiai stimuliuoja nervinių ląstelių augimą ir gebėjimą kurti naujus ryšius. Remiantis dabartiniais tyrimais, šis grybas turi tokį poveikį:
- priešvėžinį,
- priešuždegiminis,
- antioksidantas,
- antidiabetinis,
- antibiotikas,
- neuroprotekcinis,
- stimuliuoja imuninę sistemą,
- mažina nerimą ir depresiją,
- palaiko smegenų veiklą (ir apsaugo jų ląsteles nuo pažeidimų),
- mažina nuovargį
- gerina pažinimo funkcijas
Gali būti naudojamas sergant įvairiomis ligomis, įskaitant: - Alzheimerio ligą
- Parkinsono liga
- išsėtinė sklerozė
- virškinamojo trakto uždegimas
- skrandžio ir žarnyno opos
- sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis
Vartojimo patarimas: kaip naudoti:
Susmulkintą liūto karčių grybą (1-3 g) užpilkite karštu vandeniu ir uždengę ir laikykite apie 10 min.
Nuoviras: susmulkintą grybą (1-3 g) troškinti apie 30 min., geriausia nuovirą vartoti kartu su grybu
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.