Liūto karčių – Lion’s Mane – Paruošta pakuotė auginimui namuose

19.99

Pristatysime iki kalėdų ir laikyti galima šaldytuve kol kalėdų senelis atneš dovaną 🙂

 

Komplekte yra purkštukas

Darbo krūvis: labai mažas

Derlius: 10-15 dienų

Auginimo temperatūra: + 12ºC – + 21ºC

Neturime

Aprašymas

Liūto karčiai yra neįprastos išvaizdos grybas su puriais baltais hifais, primenančiais liūto karčius, kurie suteikia jam išskirtinę išvaizdą ir pavadinimą “Liūto karčiai”. Grybai yra rutulio formos, jų skersmuo svyruoja nuo 5 iki 30 cm. Nors šis unikalus grybas natūralioje aplinkoje plačiai paplitęs Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Europoje, pas mus tai reta rūšis.

Skonis: Liūto manė puikiai papildys daugelį patiekalų. Jį galima paruošti įvairiai – kepti, troškinti, kepti ant grotelių arba naudoti kaip aromatingų sriubų ir kreminio rizoto ingredientą. Dėl būdingos mėsos konsistencijos jį vertina tiek vegetarai, tiek veganai, tiek tradicinių patiekalų mėgėjai. Be to, jis turi subtilų skonį ir šiek tiek riešutų aromatą, kuris puikiai dera su įvairiomis kulinarinėmis kompozicijomis.

Savybės: Šis grybas turi labai daug naudingų sveikatai savybių. Visų pirma, jis palaiko smegenų veiklą (ir apsaugo jų ląsteles nuo pažeidimų), taip pat turi priešvėžinių savybių, mažina cholesterolio kiekį, gerina virškinamojo trakto veiklą.

Auginimas: Optimali temperatūra liūto karčiai augti: 12-21°C. Grybas yra paruoštas derliui, kai yra pasidengęs būdingais varvekliais.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojame pradėti auginimą iš karto, kai tik gausite siuntą. Iš mūsų rinkinio, priklausomai nuo auginimo sąlygų, galite gauti nuo 2 iki 4 grybų derlių. Nuėmus derlių, gali būti laikomas šaldytuve keletą dienų, tačiau skaniausias jis šviežias, tik nuskynus.

Svoris 2 kg

Auginimo instrukcijos

  1. Nuplėškite pakuotės dangtelį, kur pakuotės priekyje yra įpjovimai. Ant plastikinės plėvelės padarykite įpjovimą X formos angos dydžio. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte grybienos.
  2. Dėžutę pastatykite ant palangės, stalviršio ar lentynos toliau nuo šilumos šaltinių ir tiesioginių saulės spindulių (gali tikti ir rūsys ar garažas su langu). Vietoje, kurioje yra šviesos ir grynas oras. Kambarį, kuriame auga grybai, vėdinkite bent kartą per dieną. Liūto karčiams tinkama temperatūra yra nuo 12 iki 21C.
  3. Naudokite purškimo buteliuką ir supurkškite grybieną X pjūvio vietoje (kelis kartus po kiekviena perpjautos plėvelės dalimi). Kartokite šį procesą 2–3 kartus per dieną ir maždaug po 1-2 savaitės pamatysite mažus grybus.
  4. Dar po 5-7 dienų grybai bus paruošti derliui – tai atpažinsite iš jų išvaizdos (grybo šereliai pradeda ilgėti iki 0,5cm, o pats grybas nebeauga). Tuo metu nuo substrato švelniai atsukite visą grybų kekę.
  5. Nuėmę grybų derlių, dėžutę pastatykite tamsioje ir vėsioje vietoje apie 7-10 dienų. Tada išimkite grybieną iš dėžutės ir pamirkykite per naktį dideliame puode su šaltu vandeniu, įpjautąja puse žemyn. Nereikia mirkyti grybienos, jei matote, kad ji dar yra pakankamai drėgna. Tada pakartokite procesą nuo 3 veiksmo.

Norint pasiekti geriausią derlių, grybus rekomenduojama auginti netrukus po jų gavimo. Iš šio rinkinio galite tikėtis gauti 1–3 grybų derlius (priklausomai nuo auginimo sąlygų), o pirmasis derlius bus nemažesnis nei 200–500 g, o vėlesni 20–60 % ankstesnio derliaus.

Panaudotas substratas gali būti naudojamas kaip trąša augalams arba kompostuoti.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Liūto karčių – Lion’s Mane – Paruošta pakuotė auginimui namuose”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…