Aprašymas
Liūto karčiai yra neįprastos išvaizdos grybas su puriais baltais hifais, primenančiais liūto karčius, kurie suteikia jam išskirtinę išvaizdą ir pavadinimą “Liūto karčiai”. Grybai yra rutulio formos, jų skersmuo svyruoja nuo 5 iki 30 cm. Nors šis unikalus grybas natūralioje aplinkoje plačiai paplitęs Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Europoje, pas mus tai reta rūšis.
Skonis: Liūto manė puikiai papildys daugelį patiekalų. Jį galima paruošti įvairiai – kepti, troškinti, kepti ant grotelių arba naudoti kaip aromatingų sriubų ir kreminio rizoto ingredientą. Dėl būdingos mėsos konsistencijos jį vertina tiek vegetarai, tiek veganai, tiek tradicinių patiekalų mėgėjai. Be to, jis turi subtilų skonį ir šiek tiek riešutų aromatą, kuris puikiai dera su įvairiomis kulinarinėmis kompozicijomis.
Savybės: Šis grybas turi labai daug naudingų sveikatai savybių. Visų pirma, jis palaiko smegenų veiklą (ir apsaugo jų ląsteles nuo pažeidimų), taip pat turi priešvėžinių savybių, mažina cholesterolio kiekį, gerina virškinamojo trakto veiklą.
Auginimas: Optimali temperatūra liūto karčiai augti: 12-21°C. Grybas yra paruoštas derliui, kai yra pasidengęs būdingais varvekliais.
Norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojame pradėti auginimą iš karto, kai tik gausite siuntą. Iš mūsų rinkinio, priklausomai nuo auginimo sąlygų, galite gauti nuo 2 iki 4 grybų derlių. Nuėmus derlių, gali būti laikomas šaldytuve keletą dienų, tačiau skaniausias jis šviežias, tik nuskynus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.