Shiitake Valgomasis dantenis – 2kg substratas auginimui namuose

19.99

Jei labai skubu galite atsiimti Vilniuje Valakampiuose, tik būtinai prieš tai susisiekite +37061491266

Valgomasis dantenis Šitakis – Shiitake (Lentinula edodes) substrato blokas 2kg

Jei turite klausimų Susisiekite čia

Prieinamumas: Liko 1 (galime užsakyti)

Valgomasis dantenis Šitakis - Shiitake (Lentinula edodes)

Valgomasis dantenis Šitakis – Shiitake (Lentinula edodes)

Pasirūpinome, kad Jūsų virtuvėje visada būtų šviežių ir skanių grybų. Todėl, pristatome rinkinius, skirtus grybų auginimui namuose. Nuo šiol grybauti galėsite bet kada, kai tik panorėsite. Negana to, jums nereikia jų ieškoti miške ar parduotuvėje, nes mūsų rinkinių dėka galėsite užsiauginti patys.

Šitake substratas su grybiena, paruoštas auginimui namuose

Shiitake substrato blokas auginimui namuose
Shiitake substrato blokas auginimui namuose
  • pirmasis derlius: maždaug po 5-15 dienų;
  • augimo temperatūra: + 12ºC – + 21ºC;
  • darbo krūvis: mažas;
  • Substrato svoris apie 2kg.

Šį substratą auginti galima praktiškai bet kur: virtuvėje, garaže, rūsyje ir kt.

Rinkinį sudaro:

  • substratas užkrėstas Shiitake grybiena;
  • Didelis maišas drėgmei palaikyti
  • auginimo instrukcijos.

Jei jums rūpi, ką valgote Jūs ir Jūsų šeima – šis rinkinys kaip tik jums.

Valgomasis dantenis (Shii TAKE) Japonijoje auginamas šimtmečius dėl savo galingų gydomųjų savybių, kurias patvirtino daugybė tyrimų. Reguliarus šių grybų vartojimas mažina cholesterolio kiekį. Savybės:

  • mažina cholesterolio kiekį kraujyje;
  • stiprina imuninę sistemą;
  • padeda kovoti su stresu;
  • skatina imuninę sistemą kovoti su vėžinėmis ląstelėmis;

    Kada skinti shiitake grybus
    Kada skinti shiitake grybus
  • lėtina organizmo senėjimo procesus.

O kada gi reikia juos skinti?

Apačioje, shiitake, kai yra jaunas, susijungia  koteliu su sijonėliu, kuo grybas labiau bręsta, tuo labiau galvutė atsijungia nuo koto ir po truputį tiesinasi. Taigi, idealus laikas rinkti tada, kai grybo galvutė išsitiesinusi iki 80 proc.

O ką daryti jei pavėlavote?  Nieko tokio, tiesiog grybas bus minkštesnis ir didesnis. Bus trumpesnis saugojimo laikas, tad drąsiai galite dėti ant griliaus ir kepti.  Galima naudoti, net ir pasirodžius šiek tiek rudų dėmių ant lakštelių. Vienintelis laikas kai jau reiktų neberinkti shiitake grybų, kai jau visi lakšteliai yra parudavę kaip nuotraukoje apačioje

Peraugęs shiitake grybas
Peraugęs shiitake grybas

 

Svoris 2 kg

Auginimo instrukcija

AUGINIMO INSTRUKCIJOS

Pirmiausia nusiplaukite rankas švariai su muilu. Tada išimkite auginimo bloką iš maišelio ir padėkite bloką į lėkštę ar padėklą, uždenkite komplekte esančiu maišu, kad maišas nesiliestų prie substrato (šiltnamiuko principu). Maišų kampus viršuje nukirpkite mazdaug 2-3 cm, kad grybai gautų pakankamai šviežio oro (papildomai 1-3 kartus per dieną nudenkite maišą, kad grybiena gerai išsivėdintų)ir keletą kartų per dieną purkškite grybieną gėlių purkštuvu šviežiu, švariu vandeniu, nedideliu kiekiu (vanduo neturi stovėti ant grybienos). Tačiau jei oras labai sausas – drėgmės reikės daugiau. Galite sudrėkinti ir maišelio vidų. Įkurdinkite auginimo bloką toliau nuo tiesioginių saulės spindulių, jis neturėtų būti šalia radiatoriaus.

Tinkamai prižiūrint grybai pasirodys po 3-7 dienų. Pasirodžius grybams luktelkime porą dienų, kol pilnai susiformuoja kepurėlė, bet dar pilnai neišsiskleis. Tada laikas nurinkti grybus, labia svarbu pašalinti visus grybų likučius nuo substrato.

Tada substratas turi būti dedamas į puodą ar kokią dėžutę, kad neperdžiūtų labai, kur būtų paliktas maždaug 14–30 dienų vadinamajai „stacionariai fazei“. Pasibaigus stacionariai fazei, substratas turi būti vėl panardinamas į vandenį 6-12 valandoms ir kartojamas auginimo procesas. Antrajam šitake derliui būtinas dar didesnis šviežio oro kiekis. Todėl rekomenduotumėm jį palikti lauke vis drėkinant, arba laikant patalpoje dažniau atidengti, kad neužsimegztų žaliasis pelėsis.

ŠITAKE auginimo tinkamiausia temperatūra nuo 10 °C iki 20 °C, santykinė oro drėgmė: 80-90 %

 

 

Pagrindiniai grybų auginimo principai

Drėgmė: optimalus drėgnumas šiek tiek skiriasi priklausomai nuo rūšies, tačiau turėtumėte siekti, kad jo drėgnumas būtų 80-90 %. Jei negalite išmatuoti drėgmės, nesijaudinkite, tik atminkite, kad reikia drėgnos aplinkos, kad grybai galėtų derėti neišdžiūvę ir nesutrūkinėję. Tam komplekte pridedame didelį maišelį, kurį sudrėkinus iš vidaus galima palaikyti drėgmę. Kita vertus, dėl per didelės drėgmės grybai gali prisigerti vandens ir tapti jautrūs užteršimui.

Šviežias oras: tai labai svarbus sėkmingo grybų derėjimo aspektas. Šviežias oras reikalingas tam, kad grybų išskiriamas CO2 būtų pašalintas ir papildytas šviežiu oru (deguonimi), kad grybai galėtų sėkmingai augti. Auginant grybus uždaroje patalpoje be tinkamo vėdinimo (pvz., plastikiniuose induose), grybai bus su ilgomis silpnomis kojomis ir mažomis kepurėlėmis. Be to, švelnus oro srautas neleidžia ant grybų kauptis drėgmei. Taigi jei naudosite maišą ar kitą būdą drėgmei užtikrinti nepamirškite bent kelis kart per dieną vėdinti, taip pat galite ir prakirpti maišą, kad patektų šviežias oras.

Temperatūra: toliau pateiktoje lentelėje nurodyta įvairių rūšių grybų auginimo temperatūra. Rekomenduojame neviršyti nurodytų didžiausių verčių, tačiau jei jos yra žemesnės, nesijaudinkite, nes dėl to grybai augs, tiesiog lėčiau

Šviesa: grybienai augti ir išgyventi nereikia šviesos, tačiau jai reikia šviesos, kad susidarytų sveiki grybai. Tamsoje arba labai silpnoje šviesoje auginami grybai paprastai būna blyškios spalvos ir linkę pūti. Grybams auginti visiškai pakanka vienos energiją taupančios LED lemputės, arba šiek tiek natūralios šviesos kelias valandas per dieną.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Shiitake Valgomasis dantenis – 2kg substratas auginimui namuose”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *