Valgomoji voveraitė – Chanterelle (cantharellus cibarius) Grybiena

13.99

Valgomųjų voveraičių grybiena. Lengvas ir greitas paruošimas, o pirmas derlius jau po 2-3 metų.

Kai kurių produktų pristatymas gali užtrukti iki 2 sav., jei svarbu gauti greitai susisiekite.

Pakuotėje yra valgomųjų voveraičių (lot. Xerocomus subtomentosus) grybiena, skirta mėgėjiškam auginimui. Greitai ir lengvai pasiruoškite substratą ir jį paskleiskite pamiškėje, savo sodyboje ar giraitėje. Pradėti auginti galima nuo kovo iki vėlyvo rudens, o pirmieji grybai gali pasirodyti praėjus 2-3 metams po sodinimo.

  • Grybieną laikyti +4 – +5 C temperatūroje.
  • Šioje pakuotėje yra apie 100-150 g. valgomųjų voveraičių grybienos (daug daugiau nei kitose parduotuvėse);
  • Grybiena supakuota į specialų maišelį su mikrofiltru, kuris garantuoja sterilumą ir neleidžia prasiskverbti užkratui į vidų;

Prieinamumas: Liko 36

Aprašymas:

Pakuotėje yra valgomųjų voveraičių  (lot. Xerocomus subtomentosus) grybiena, skirta mėgėjiškam auginimui. Greitai ir lengvai pasiruoškite substratą ir jį paskleiskite pamiškėje, savo sodyboje ar giraitėje. Pradėti auginti galima nuo kovo iki vėlyvo rudens, o pirmieji grybai gali pasirodyti praėjus 2-3 metams po sodinimo.

  • Grybieną laikyti +4 – +5 C temperatūroje.
  • Šioje pakuotėje yra apie 100-150 g. valgomųjų voveraičių grybienos (daug daugiau nei kitose parduotuvėse);
  • Grybiena supakuota į specialų maišelį su mikrofiltru, kuris garantuoja sterilumą ir neleidžia prasiskverbti užkratui į vidų;

Mikorizė:

Tai augalų šaknų ir grybų simbiozė. Grybas maistines medžiagas gauna iš augalo, o augalas dėl stipriai išsivysčiusios grybienos efektyviau pasisavina vandenį ir mineralines medžiagas. Grybiena, be savo fiziologinių ir mitybos funkcijų, saugo miško medžius nuo ligų.

Papildoma informacija

Pakuotės svoris ~ 0.15 kg
Pakuotės išmatavimai ~ 15 × 3 × 3 cm

Paruošimas

Svarbiausia – vieta:

Miško grybai auga miškuose ir giraitėse, todėl renkantis auginimo vietą, jiems reikėtų sukurti kuo artimesnę aplinką  – ten turėtų būti „miško“ medžių (ąžuolų, pušų, beržų ir kt.). Pavėsinga, rami vieta, mažai lankoma.

Paruošimas:

Iš pakuotės išimkite grybieną ir  sumaišykite su 5 litrais durpių (geriausia pluoštinių durpių), 1 litru anglies (vietoj medžio anglies galite naudoti pelenus iš laužo ar židinio, kuriame buvo kūrenamos tik medienos malkos). Norint pagerinti dirvožemio struktūros parametrus ir pagerinti oro bei vandens pralaidumo  sąlygas, verta papildomai naudoti 0,5 l gipso ir 0,5 l vermikulito arba perlito. Toliau sudrėkinkite paruoštą substratą nedideliu kiekiu švaraus vandens. (suspaudus tarp pirštų drėgną substratą, tarp pirštų turi atsirasti bent 1-2 lašai vandens).

Dozavimas:

Aplink medį iškaskite kelias mažas duobutes (geriausia, kad matytųsi medžio šaknys), užpilkite apie 0,5 l anksčiau paruošto substrato ir užberkite 5 cm žemės sluoksniu. Vietas, kuriose pasėjote grybieną patartina mulčiuoti lapais ar spygliais. Esant didelei sausrai rekomenduojama grybienos vietas palaistyti nedideliu kiekiu vandens (ypač jei lietaus nėra 10-14 dienų).

Derlius:

Esant palankioms sąlygoms pirmo derliaus jau galite sulaukti ir rudenį, tačiau dažniausiai pirmas derlius sulaukiamas tik po 2-3 metų.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Valgomoji voveraitė – Chanterelle (cantharellus cibarius) Grybiena”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…