Pasirūpinome, kad Jūsų virtuvėje visada būtų šviežių ir skanių grybų. Todėl, pristatome rinkinius, skirtus grybų auginimui namuose. Nuo šiol grybauti galėsite bet kada, kai tik panorėsite. Negana to, jums nereikia jų ieškoti miške ar parduotuvėje, nes mūsų rinkinių dėka galėsite užsiauginti patys.
Šitake grybų auginimo rinkinys
pirmasis derlius: maždaug po 5-15 dienų;
augimo temperatūra: + 15ºC – + 19ºC;
darbo krūvis: mažas;
rinkinio talpa: 3L.
Specialus mini šiltnamiukas užtikrina pakankamą drėgmę, o tai reiškia, kad auginti galima praktiškai bet kur: virtuvėje, garaže, rūsyje ir kt.
Rinkinį sudaro:
substratas užkrėstas Shiitake grybiena;
mini šiltnamis auginimui;
auginimo instrukcijos.
Jei jums rūpi, ką valgote Jūs ir Jūsų šeima – šis rinkinys kaip tik jums.
Valgomasis dantenis (Shii TAKE) Japonijoje auginamas šimtmečius dėl savo galingų gydomųjų savybių, kurias patvirtino daugybė tyrimų. Reguliarus šių grybų vartojimas mažina cholesterolio kiekį. Savybės:
mažina cholesterolio kiekį kraujyje;
stiprina imuninę sistemą;
padeda kovoti su stresu;
skatina imuninę sistemą kovoti su vėžinėmis ląstelėmis;
Kada skinti shiitake grybus
lėtina organizmo senėjimo procesus.
O kada gi reikia juos skinti?
Apačioje, shiitake, kai yra jaunas, susijungia koteliu su sijonėliu, kuo grybas labiau bręsta, tuo labiau galvutė atsijungia nuo koto ir po truputį tiesinasi. Taigi, idealus laikas rinkti tada, kai grybo galvutė išsitiesinusi iki 80 proc.
O ką daryti jei pavėlavote? Nieko tokio, tiesiog grybas bus minkštesnis ir didesnis. Bus trumpesnis saugojimo laikas, tad drąsiai galite dėti ant griliaus ir kepti. Galima naudoti, net ir pasirodžius šiek tiek rudų dėmių ant lakštelių. Vienintelis laikas kai jau reiktų neberinkti shiitake grybų, kai jau visi lakšteliai yra parudavę kaip nuotraukoje apačioje
Peraugęs shiitake grybas
Svoris
2 kg
Auginimo instrukcija
Rinkinyje yra šitake grybiena ant pjuvenų maišelyje.
Auginimas: ištraukite substratą iš maišelio ir panardinkite į vandenį 24 valandom (geriausia naudoti kibirą ir sunkiu daiktu prispausti grybieną, kad ji pilnai panirtų), tada įdėkite grybieną į talpyklą ir uždenkite permatomu dangteliu. Rinkinys turi būti pastatytas šviesioje vietoje; tačiau neturėtų būti ant tiesioginių saulės spindulių. Auginimo temperatūra turi būti palaikoma tarp 15–19 °C.
Jei ištraukus substratą yra susidariusių grybukų, panardinimo etapą galima praleisti. Augant grybams būtina užtikrinti pakankamai gryno oro ir aukštą drėgmės lygį. Kiekvieną dieną nuimkite permatomą dangtelį ir palikite trumpam atidarytą. Siekiant užtikrinti tinkamą drėgmę, vidines konteinerio sienas galima apipurkšti purkštuvu.
Labiausiai subrendę grybai turėtų būti renkami kiekvieną dieną. Pasibaigus derliaus nuėmimui, kuris trunka maždaug 2 savaites, turėtų būti pašalinti visi negyvi likučiai nuo substrato. Tada, substratas turi būti dedamas į plastikinį konteinerį ir paliktas maždaug 14–30 dienų vadinamajai „stacionariai fazei“, drėgnoje ir šiltoje vietoje. Talpykla su skaidriu dangteliu apsaugos pagrindą nuo išdžiūvimo. Pasibaigus stacionariai fazei, substratas turi būti vėl panardinamas vandenyje 24 valandoms ir kartojamas auginimo procesas. Auginimo sesijas galima kartoti nuo 3 iki 5 kartų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.