Valgomasis dantenis Šitakis – Shiitake (Lentinula edodes)
Pasirūpinome, kad Jūsų virtuvėje visada būtų šviežių ir skanių grybų. Todėl, pristatome rinkinius, skirtus grybų auginimui namuose. Nuo šiol grybauti galėsite bet kada, kai tik panorėsite. Negana to, jums nereikia jų ieškoti miške ar parduotuvėje, nes mūsų rinkinių dėka galėsite užsiauginti patys.
Šitake grybų auginimo rinkinys
- pirmasis derlius: maždaug po 5-15 dienų;
- augimo temperatūra: + 12ºC – + 21ºC;
- darbo krūvis: mažas;
- rinkinio talpa: 3L.
Specialus mini šiltnamiukas užtikrina pakankamą drėgmę, o tai reiškia, kad auginti galima praktiškai bet kur: virtuvėje, garaže, rūsyje ir kt.
Rinkinį sudaro:
- substratas užkrėstas Shiitake grybiena;
- mini šiltnamis auginimui;
- auginimo instrukcijos.
Jei jums rūpi, ką valgote Jūs ir Jūsų šeima – šis rinkinys kaip tik jums.
Valgomasis dantenis (Shii TAKE) Japonijoje auginamas šimtmečius dėl savo galingų gydomųjų savybių, kurias patvirtino daugybė tyrimų. Reguliarus šių grybų vartojimas mažina cholesterolio kiekį. Savybės:
- mažina cholesterolio kiekį kraujyje;
- stiprina imuninę sistemą;
- padeda kovoti su stresu;
- skatina imuninę sistemą kovoti su vėžinėmis ląstelėmis;
- lėtina organizmo senėjimo procesus.
O kada gi reikia juos skinti?
Apačioje, shiitake, kai yra jaunas, susijungia koteliu su sijonėliu, kuo grybas labiau bręsta, tuo labiau galvutė atsijungia nuo koto ir po truputį tiesinasi. Taigi, idealus laikas rinkti tada, kai grybo galvutė išsitiesinusi iki 80 proc.
O ką daryti jei pavėlavote? Nieko tokio, tiesiog grybas bus minkštesnis ir didesnis. Bus trumpesnis saugojimo laikas, tad drąsiai galite dėti ant griliaus ir kepti. Galima naudoti, net ir pasirodžius šiek tiek rudų dėmių ant lakštelių. Vienintelis laikas kai jau reiktų neberinkti shiitake grybų, kai jau visi lakšteliai yra parudavę kaip nuotraukoje apačioje
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.