Aprašymas
Citrininės kreivabudės natūraliai aptinkamos Azijoje. Šių grybų kepurėlės dažniausiai siekia 5–12 cm skersmenį, o stiebai ploni ir trumpi. Ypač išskirtinai atrodo grybų spalva spalva, kuri gali būti nuo šviesiai geltonos iki ryškiai auksinės spalvos.
Skonis: jie yra šiek tiek saldūs ir turi subtilų citrusinių vaisių kvapą; kai kurie žmonės gali pastebėti atogrąžų vaisių ar citrinžolės natas, todėl jie puikiai papildys rytietišką virtuvę.
Savybės: šios kreivabudės yra antioksidantų šaltinis, juose yra daug baltymų ir maistinių medžiagų bei mažai kalorijų. Grybų valgymas gali padėti pagerinti virškinimą ir sumažinti uždegimą organizme.
Auginimas: Šių grybų auginimo temperatūra yra 18–30 °C. Citrininės kreivabudės yra šiek tiek jautresnės išoriniams veiksniams nei kitos rūšys ir turi ilgesnį derėjimo laiką.
Norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojama pradėti auginti pirmosiomis dienomis po siuntos gavimo. Iš pirmojo grybų derliaus paprastai gaunamas didžiausias derlius, kuris gali siekti nuo 300 iki 500 g.. Per visą auginimo laikotarpį grybų derlius dažniausiai gali būti nuimamas 2–3 kartus. Nuėmus derlių, grybus galima keletą dienų laikyti šaldytuve, tačiau skaniausi jie valgomi švieži, tik nuskynus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.