Citrininių kreivabudžių – Golden Oyster – Paruošta pakuotė auginimui namuose

19.99

Jei labai skubu galite atsiimti Vilniuje Valakampiuose, tik būtinai prieš tai susisiekite +37061491266

Komplekte yra purkštukas

Darbo krūvis: labai mažas

Derlius: 10-15 dienų

Auginimo temperatūra: + 18ºC – + 30ºC

Neturime

Aprašymas

Citrininės kreivabudės natūraliai aptinkamos Azijoje. Šių grybų kepurėlės dažniausiai siekia 5–12 cm skersmenį, o stiebai ploni ir trumpi. Ypač išskirtinai atrodo grybų spalva spalva, kuri gali būti nuo šviesiai geltonos iki ryškiai auksinės spalvos.

Skonis: jie yra šiek tiek saldūs ir turi subtilų citrusinių vaisių kvapą; kai kurie žmonės gali pastebėti atogrąžų vaisių ar citrinžolės natas, todėl jie puikiai papildys rytietišką virtuvę.

Savybės: šios kreivabudės yra antioksidantų šaltinis, juose yra daug baltymų ir maistinių medžiagų bei mažai kalorijų. Grybų valgymas gali padėti pagerinti virškinimą ir sumažinti uždegimą organizme.

Auginimas: Šių grybų auginimo temperatūra yra 18–30 °C. Citrininės kreivabudės yra šiek tiek jautresnės išoriniams veiksniams nei kitos rūšys ir turi ilgesnį derėjimo laiką.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojama pradėti auginti pirmosiomis dienomis po siuntos gavimo. Iš pirmojo grybų derliaus paprastai gaunamas didžiausias derlius, kuris gali siekti nuo 300 iki 500 g.. Per visą auginimo laikotarpį grybų derlius dažniausiai gali būti nuimamas 2–3 kartus. Nuėmus derlių, grybus galima keletą dienų laikyti šaldytuve, tačiau skaniausi jie valgomi švieži, tik nuskynus.

Svoris 2 kg

Auginimo instrukcijos

  1. Nuplėškite pakuotės dangtelį, kur pakuotės priekyje yra įpjovimai. Ant plastikinės plėvelės padarykite įpjovimą X formos angos dydžio. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte grybienos.
  2. Dėžutę pastatykite ant palangės, stalviršio ar lentynos toliau nuo šilumos šaltinių ir tiesioginių saulės spindulių (gali tikti ir rūsys ar garažas su langu). Vietoje, kurioje yra šviesos ir grynas oras. Kambarį, kuriame auga grybai, vėdinkite bent kartą per dieną. Citrininėm kreivabudėm tinkama temperatūra yra nuo 18 iki 30C.
  3. Naudokite purškimo buteliuką ir supurkškite grybieną X pjūvio vietoje (kelis kartus po kiekviena perpjautos plėvelės dalimi). Kartokite šį procesą 2–3 kartus per dieną ir maždaug po 1-2 savaitės pamatysite mažus grybus.
  4. Dar po 5-7 dienų grybai bus paruošti derliui – tai atpažinsite iš jų išvaizdos (didelės, atviros kepurėlės, švelniai išlenktais, bet nenulaužtais kraštais). Tuo metu nuo substrato švelniai nusukite visą grybų kekę.
  5. Nuėmę grybų derlių, dėžutę pastatykite tamsioje ir vėsioje vietoje apie 7-10 dienų. Tada išimkite grybieną iš dėžutės ir pamirkykite per naktį dideliame puode su šaltu vandeniu, įpjautąja puse žemyn. Nereikia mirkyti grybienos, jei matote, kad ji dar yra pakankamai drėgna. Tada pakartokite procesą nuo 3 veiksmo.

Norint pasiekti geriausią derlių, grybus rekomenduojama auginti netrukus po jų gavimo. Iš šio rinkinio galite tikėtis gauti 1–3 grybų derlius (priklausomai nuo auginimo sąlygų), o pirmasis derlius bus nemažesnis nei 200–500 g, o vėlesni 20–60 % ankstesnio derliaus.

Panaudotas substratas gali būti naudojamas kaip trąša augalams arba kompostuoti.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Citrininių kreivabudžių – Golden Oyster – Paruošta pakuotė auginimui namuose”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…